BIRGER THURESON

BIRGER THURESON

Om bloggen

En ordbrukares diversehandel. Samhällsfrågor kommenterar jag också på www.dagen.se/blogg/ledarblogg

Om de tjänster min firma erbjuder, och om mina böcker, kan du läsa på

www.birgerthureson.se/firman.html

Om mitt förhållande till ny teknik

AllmäntPosted by Birger Thureson Wed, November 25, 2009 15:47:41

Min relation till ny teknik är god, om än något ensidig. Det vill säga jag tycks gilla tekniken bra mycket mer än tekniken gillar mig. Eller hur jag nu ska tolka att mina närmanden så ofta avvisas.

Kanske har det med åldern att göra. Min ålder, alltså. Är man plus 65 så ska man inte tro att tekniken ler lika vänlig mot en som den tycks le mot minderåriga. De där knattarna som hanterar mobiltelefoner och MP3-spelare och datorer och allt vad det är som om apparaterna var utväxter på deras kroppar. En del av dem.

Nå, helt utan framgångar är jag inte. Nu har jag till exempel etablerat kontakt med Spotify. Och, surprise, det funkar! När jag så önskar väller Duke Ellingtons musik ur min dator. Eller vad jag nu har på min önskelista. Fantastiskt!

Bekantskapen med min ipod har också börjat hyfsat.

Min nya kamera, en Canon G11, är i huvudsak en positiv överraskning. Men manualen är en maffig historia på cd. Så det blir nog att lära den hårda vägen, via erfarenhet.

Min mobil har jag haft i flera år nu. Och äntligen börjar jag förstå funktionerna. Just när den börjar bli pensionsmässig.

Men jag har i alla fall en alldeles egen blogg. Trots att jag är plus 65.

  • Comments(0)//www.birgerthureson.se/#post20